torsdag 21. oktober 2010

Señor, señor, De har glemt å tvangstipse oss...

Vi har nå kommet oss over sjokket med at vi nesten mistet hotellrommet vårt her i Cartagena (vi hadde jo betalt på forhånd for hele oppholdet, men hotellet hadde tatt seg friheten med å kansellere det, og ville booke inn andre betalende gjester der. Det er som å selge noe som allerede er solgt!?! Vi kaller det ulogisk, her kaller man det visst business). Nå har vi gode dager hvor vi sover lenge og slapper av. Vi er både mye på hotellområdet som er veldig stort, og utforsker byen rundtforbi. Det er nydelig å bare ta livet med ro, og innen 5 minutters gange har vi stranda & sjøen, basseng, restauranter, butikker...

I går var vi i gamlebyen igjen, men denne gangen på kvelden. Vi hadde fått nyss i et sted som tilbydde danseundervising og vi valgte å følge en time som gjorde at vi skulle få inn grunntrinnene i tre forskjellige colombianske danser. De tre forskjellige var vallenato, cumbia og mapale. Vår trener Mauricio var lett å forstå og han gjorde så godt han kunne med to stive nordmenn. Det å få hoftene til å vrikke samtidig som en skal bevege overkroppen i alle retninger (veldig velig fort) og henda skal gå i den andre retningen er ikke lett. I tillegg skal man jo gjerne se flink og sensuell ut. Det er mange ting på en gang det!!! Men vi hadde det kjempemorro og fikk god trening i varmen :-) Og Mauricio gliste også som bare det, så vi fikk nok underholdt han ganske så bra :-)

Tidligere på dagen var vi på stranda som vi har vært et par ganger. Sjøen er helt nydelig, men selgerne er unngåelige. De angriper deg med en gang du kommer og det tar en stund før de lar deg være. Det er en del usjarmerende massøser som er utrolig pågående, de gir seg ikke og de skal sammenligne hudfargen og så begynner de å ta på deg. Grete vifter de da bare vekk og sier GO AWAY, da forsvinner de.

Andre bekjentskaper på stranda er Alberto som kjenner oss igjen hvor enn vi går, og har prøvd å selge smykker til oss sånn ca 50 ganger, han frister stadig med at vi skal få avslag siden vi er så gode amigos ;-)

Så har vi Gloria med Kniven, som vi kaller henne. Hun er ei stor mørk dame med svært fargerik tørkle på hodet, som går rundt på stranda med den samme ananasen hele dagen, og en svær kniv. Hun vil skjære av stykker til oss som vi skal spise og betale for. Hun var tett opptil Espen, skjærte av ananasen med den svære kniven som hun vifta ganske tett opp i ansiktet med, og ropte EAT, EAT!!! Ettersom Espen ikke hadde så veldig lyst på ananas akkurat da takka vi pent nei, men på et tidspunkt der lurte vi på om det kanskje var like lurt å bare spise ananasen og holde munn ;-) Er ikke lett å være hyggelig nordmann i utlandet, Espen vet ikke hvor mange ganger enten på stranda eller ute i gata han har sagt NO, GRACIAS til selgerene.

Så har vi blitt solbrente og det har vært vondt å gå. Huden har krympet og det svir. Sola var sterkere enn vi trodde, derfor måtte vi i dag gå til innkjøp av sterkere solfaktor. Nordmenn i sola, hmmm.

I dag sov vi lenge, spiste lunsj og så la vi oss på en stor rund solseng ved bassenget. I dag var det heldigvis ikke så mye sol, var overskyet men likevel varmt. Vi badet i svømmebassenget og Grete sovnet på solsengen. Vi koste oss max. Mens Grete sov kom det gående et rådyr.. Det er også pappegøyer og apekatter på hotellet :-)

Vi har vært på casino nedi gata her og spilt bort ca 20-30.000 !!!  Heldigvis var det colombianske pesos, så det tilsvarer ca 60 norske kroner ;-)

Det store her i byen er hestetaxi, og fargerike Chivas! Sistnevnte er gamle åpne busser i tre og metall, med liveband som spiller mens bussen cruiser rundt på sightseeing.

I dag var vi på en koselig restaurant og Espen spiste hummer, koster ikke så mye her. Grete hadde fisk med hvitløksreker. Maten var bra den, men generelt er maten ikke veldig spennende i Sør-Amerika. Vi savner saus ;-) Midt under måltidet så gikk strømmen i store deler av Cartagena og restauranten ble mørklagt. Vi hadde stearinlys på bordet, så det hele ble med ett veldig romantisk. Etter en stund så dro de i gang generatoren og lyset kom på. Det bråkte noe gysla men det virket ikke som om det brydde lokalbefolkningen, mulig de er vant til slike ting. Når vi skulle gå og hadde betalt så kom servitrisen løpende etter oss og sa vi hadde betalt for lite. De har nemlig noe som heter voulantary tip her, som de plusser på regningen på sluttsummen, men det viser seg at frivillig tips noen ganger er tvangstips. Ting er merkelig her.. :-p

Hilsen Grete og Espen i Colombia :-)

6 kommentarer:

 1. So gøy å følge bloggen dokka!! Ser ut til at dokke he mange spennande og nye opplevelsa! E nok ganske ulikt Norge ja...!! Kjekt å sjå bilda dokke legge ut! Kos dokke vidare!! Stor klem

  SvarSlett
 2. Dere skal få saus når dere kommer hjem.

  SvarSlett
 3. Strand,basseng,solfaktor, jajaja,rapport fra heimen:det snør,det snør-tiddeli bom.

  SvarSlett
 4. Utrolig festlig å lese, og jeg satt her å lo høyt for meg selv av Gloria med Kniven, og Grete som vifter vekk massøser!:D
  Det er ingen tvil om at dere har det bra, og det er fint å vite. :)

  Jeg fikk i oppdrag å skrive en hilsen fra oss på jobben til deg, Grete. Alle vi på BV leser, titter på bilder og morer oss over å følge med. Åsne syntes tomatturen var veldig festlig!! Skal si fra alle at vi savner deg masse, og gleder oss til å se deg igjen om ikke så veldig lenge. :) Virituelle klemmer overbringes også, fra: Åsne, Ellen, Mie, Margrethe, Janne, Michael og Heidi Peidi!
  -og antagelig hele kostebinderiet på etasjen!-

  Have fun framleis!

  SvarSlett
 5. Høyrest ut som de har det heilt topp, og bra er det! Masse artig å lese om :) Kjenner det rykker ganske kraftig i reisefoten, må eg sei ...! Hadde det ikkje vore for denne hersens restskatten (jaja, tross alt mindre enn frykta), så kunne eg kanskje fått begynt å spart litt til spennande reise eg òg ;) Ellers har det snødd i Oslo òg, så sjølv om det i skrivande stund er sol, så kunne det frista veeeeldig med ein sydentur!! Kos dykk vidare, amigos ;)

  SvarSlett
 6. Hei hei godtfolk!

  Tenke dar e opplevelsa i massevis!! :-) Kos dåkke ein masse. Glede meg te mi treffes igjen!!

  Take care!

  Elise

  SvarSlett